Filter

By admin, 24. april 2014

Filter bor i Majas hår, lige bag venstre øre, hvor Majas børste ikke kommer så tit. Når han keder sig, tager han på ekspedition til pandehåret eller nakkehårene.

Der er også rart oppe under Majas hårbøjle. Han bruger den som sommerhus, når solen står højt på himlen, og Maja løber omkring og sveder.

Filter elsker hår. Langt hår. Det er bedst at filtre med. Især hvis Maja har spist is med hele hovedet, som far plejer at sige. Eller chokoladekage.

Sukkerstads er helt fantastisk at lave uglereder med. Det er Filters specialitet. En uglerede er en særlig stor og dejlig filterknude, og sådan en er god at sove i.

Maja har fået en pakke tyggegummi. Hun tygger hele dagen. Hun er så glad for det, at hun glemmer at spytte det ud, før hun falder i søvn.

Næste morgen har Filter lavet uglereder med tyggegummiet overalt i Majas hår.

Mor forsøger at rede det ud, men Maja holder fast på håret med begge hænder og skriger.

Til sidst tager mor hende med til frisøren.

Filter har aldrig været ved frisøren. Så meget hår på et og samme sted! Men saksen kan han ikke lide. Han når lige at gemme sig inde i Majas øre, før hendes lange lokker bliver klippet af.

Alle hans uglereder ligger nede på frisørens gulv. Så kommer kosten og fejer det hele op i skraldespanden.

Det er svært at bo i kort hår. Filter kan ikke komme til at lave uglereder, og uden uglereder kan han ikke hænge fast, mens han sover.

En morgen vågner Filter op helt alene på Majas hovedpude. Han ved ikke, hvad han skal gøre. Han tænker længe. Til sidst beslutter han sig for at vente på, at Maja kommer tilbage.

Filter venter hele dagen. Han laver lidt filter i Majas sovebamse for at få tiden til at gå, men det er ikke det samme som pigehår.

Han maver sig ind i hovedpuden og prøver at filtre andedun, men det får ham bare til at nyse.

Han nyser så mange gange, at han til sidst triller ud af sengen og lander på gulvet med et bump. Først er han lige ved at begynde at græde, men så får han øje på noget.

Børsten har efterladt nogle lange Maja-hår nede på gulvet. Filter bruger resten af dagen på at lave flotte nullermænd af hår og støv inde under sengen.

Endelig kommer Maja tilbage. Hendes hår er lige så kort som i morges. Så forstår Filter, at det kommer til at tage lang tid, før han kan filtre Majas hår igen.

Næste morgen er Filter meget træt. Han har næsten ikke lukket et øje hele natten af skræk for at falde ud af Majas hår.

Filter har bestemt sig for, hvad han vil gøre. Han vil flytte! Ellers glemmer han snart, hvordan man laver uglereder. Det må ikke ske.

Da Maja går ud ad døren den dag, sidder Filter lige bag hendes øre med sin kikkert klar. Han er på udkig efter dejligt langt hår, som er godt at filtre.

Har du set noget?