Alvorligt

By admin, 18. oktober 2016

Det er alvorligt. Meget alvorligt. Så alvorligt, at det ville være en fornærmelse at smile. Jeg smiler alligevel. For mig selv. Indeni.

Jeg smiler ad curlingforældre, der tror, de kan redde deres børn fra livet. Hver gang, de fjerner en forhindring, vokser en ny frem et andet sted.

Jeg smiler ad turister, der tror, de kan redde en fremmed kultur ved at bruge deres feriepenge der. Hver gang, de rejser ud, forsvinder en bid af deres egen tilværelse derhjemme.

Jeg smiler ad miljøaktivister, der tror, de kan redde hvaler fra harpuner ved at ofre sig selv til en fremmed statsgud. Hver gang, de åbner munden til protest, hælder en anden statsgud en ny ladning plastic i havet.

Jeg smiler ad jakkesæt, der tror, de kan redde verden ved at sætte underskrifter på dokumenter. Hver gang, deres kuglepen skratter hen over papiret, forsvinder en lille klat regnskov, og nye børn får bomber i hovedet.

Jeg smiler ad mig selv, når jeg pudser min glorie og tror, jeg er så klog og bedrevidende. Det er jeg overhovedet ikke. Men hvis ingen smiler, dør vi alle sammen af alvorlighed. Jeg smiler kun, så verden bedre kan holde balancen.